Elma ülkemizde taze tüketiminin yanı sıra; kurutularak, meyve suyu, marmelat, konserve ve sirkeye işlenerek değerlendirilen önemli bir meyvedir.
Ağaçtan toplanmasından sofralarımıza gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Elma toplandıktan sonra, elma işleme tesislerindeki işlenme serüveni başlar. Bu işlemler sanayinin olmazsa olmazları makineler tarafından yapılmaktadır.
Gıda ve sanayi sektörünün bir parçası olan, bu makine hatlarında yıkama, kurutma, boylama, mumlama, paketleme ve etiketleme aşamaları son derece özenli ve temiz olmalı. Bu proseste işlemi yapacak olan parçalar ve ekipmanlar ise gıdaya uygun endüstriyel tasarım fırçalardır.
Her aşama için özel tasarlanmış ve gıdaya uygunluk belgeleri bulunan nylon kıllardan üretilmiş fırçalar kullanılmalı. Elma yıkama fırçasının sertliği elmaya pakete ve etikete zarar vermemeli.
Mumlama işleminin yapılma sebebi elmanın depolardaki dayanım süresini arttırmak ve parlak bir görünüm vermektir. Bu işlem içinde uygun olabilecek fırçanın kullanılması son derece önemlidir.
Endüstriye tasarım fırçaların bir makine parçası olduğu bu makinalarda doğru yerde özenle tasarlanmış fırçaların kullanılması çok önemlidir.
Hilal fırça doğru ürün kullanımı için makine üreticilerine ve kullanıcılarına; bilgi, deneyim ve tecrübeleri ile destek vermektedir.